Συναυλία φοιτητών κατεύθυνσης σύνθεσης της τάξης του Χρήστου Σαμαρά. Γιώργος Ζαμπακλής – Es klopft, (Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, 2012)

Η συγκεκριμένη συναυλία των φοιτητών κατεύθυνσης σύνθεσης της τάξης του Χρήστου Σαμαρά πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Μαΐου 2012 στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στις 9 μ.μ.

Παρουσιάστηκαν έργα των φοιτητών: Σ. Αβραμίδου, Μ. Γούβαλη, Γ. Γκέντζη, Θ. Γκουγκουσούδη, Γ. Ζαμπακλή, Γ. Καραμήτρου, Κ. Χαλιάσα, Ευ. Χατζηγεωργίου, Γ. Χλίτσιου.

Λίγα λόγια για τον συνθέτη:

Ο Γεώργιος Ζαμπακλής γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1988.

Σε ηλικία επτά ετών κάνει τα πρώτα του βήματα με την μουσική, επιλέγοντας το ακορντεόν στη τάξη του Μπελογιάννη Ιωαννίδη.

Παράλληλα σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά, στο Δημοτικό Ωδείο της Σταυρούπολης, έχοντας αποκτήσει τα πτυχία Αρμονίας (2005), Αντίστιξης (2007) και Φούγκας (2009) στην τάξη του Πέτρου Μπεκιαρίδη.

Τον Σεπτέμβριο του 2006 εισάγεται στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών στο Α. Π. Θ. Το 2008 γίνεται δεκτός στο 1ο έτος στην κατεύθυνση σύνθεσης (τάξη Χρήστου Σαμαρά). Το 2009 κερδίζει το Α΄ Βραβείο στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σύνθεσης, στην μνήμη του Δ. Δραγατάκη.

Έχει πάρει μέρος σε διάφορες μουσικές εκδηλώσεις όπως «Οι μικροί σολίστες» στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ., και διαγωνισμούς, όπου κι έχει βραβευτεί.

Το έργο του Es klopft (2012) για για μπάσο κλαρινέτο, κρουστά, πιάνο και βιολί. εκτελούν οι Δημήτρης Λεοντσάκος (μπάσο κλαρινέτο), Αλέξανδρος Ιωάννου (κρουστά), Χρήστος Ντόβας (πιάνο) Όμηρος Γιαβρούμης (βιολί). Διευθύνει ο Δημοσθένης Φωτιάδης

Το έργο συνοδευόταν με εικαστικό υλικό με το τίτλο ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ. Για τον λόγο αυτό ευχαριστίες δόθηκαν στη Μάγδα Χριστοπούλου για την επεξεργασία του εικαστικού υλικού της Άννας Μαρίας Σαμαρά και των Νέων Καλλιτεχνών των Εργαστηρίων χαρακτικής ΤΕΕΤ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του ΤΕΕΤ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Φλώρινας και των 3ων Εργαστηρίων ΤΕΕΤ Α.Π.Θ. του Π .Δ. Μ. Φλώρινας.

Επίσης ευχαριστίες στους καθηγητές Ξενή Σαχίνη, Γιώργου Τσακίρη, Δήμητρας Σιατερλή και Χάρη Κοντοσφύρη.

Αφήστε μια απάντηση