Συναυλία φοιτητών κατεύθυνσης σύνθεσης της τάξης του Χρήστου Σαμαρά. Γιάννης Γκέντζης – Λήθη, (Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, 2012)

Η συγκεκριμένη συναυλία των φοιτητών κατεύθυνσης σύνθεσης της τάξης του Χρήστου Σαμαρά πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Μαΐου 2012 στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στις 9 μ.μ.

Παρουσιάστηκαν έργα των φοιτητών: Σ. Αβραμίδου, Μ. Γούβαλη, Γ. Γκέντζη, Θ. Γκουγκουσούδη, Γ. Ζαμπακλή, Γ. Καραμήτρου, Κ. Χαλιάσα, Ευ. Χατζηγεωργίου, Γ. Χλίτσιου.

Λίγα λόγια για τον συνθέτη:

Ο Γιάννης Γκέντζης γεννήθηκε στην Έδεσσα το 1991, όπου έκανε μαθήματα πιάνου και απέκτησε το πτυχίο Αρμονίας το 2010 και το πτυχίο Aντίστιξης το 2012 στην τάξη του Γ. Γκουράνη.

Το 2009 εισήχθη στο τμήμα Μουσικών σπουδών του ΑΠΘ και το 2011 έγινε δεκτός στην Κατεύθυνση της Σύνθεσης.

Γραμμένο για σόλο φλάουτο σε δύο διαφορετικά μέρη και μια επανάληψη του πρώτου, το έργο του Λήθη αποτελεί μια ατέρμονη αναζήτηση των χαμένων αναμνήσεων. Εκτελεί η Ναυσικά Τσάρα.

Το έργο συνοδευόταν με εικαστικό υλικό με το τίτλο ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ. Για τον λόγο αυτό ευχαριστίες δόθηκαν στη Μάγδα Χριστοπούλου για την επεξεργασία του εικαστικού υλικού της Άννας Μαρίας Σαμαρά και των Νέων Καλλιτεχνών των Εργαστηρίων χαρακτικής ΤΕΕΤ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του ΤΕΕΤ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Φλώρινας και των 3ων Εργαστηρίων ΤΕΕΤ Α.Π.Θ. του Π .Δ. Μ. Φλώρινας.

Επίσης ευχαριστίες στους καθηγητές Ξενή Σαχίνη, Γιώργου Τσακίρη, Δήμητρας Σιατερλή και Χάρη Κοντοσφύρη.

Αφήστε μια απάντηση