Συναυλία φοιτητών κατεύθυνσης σύνθεσης της τάξης του Χρήστου Σαμαρά. Σοφία Αβραμίδου – Apprivoisant les vagues (2011), (Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, 2012)

Η συγκεκριμένη συναυλία των φοιτητών κατεύθυνσης σύνθεσης της τάξης του Χρήστου Σαμαρά πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Μαΐου 2012 στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στις 9 μ.μ.

Παρουσιάστηκαν έργα των φοιτητών: Σ. Αβραμίδου, Μ. Γούβαλη, Γ. Γκέντζη, Θ. Γκουγκουσούδη, Γ. Ζαμπακλή, Γ. Καραμήτρου, Κ. Χαλιάσα, Ευ. Χατζηγεωργίου, Γ. Χλίτσιου.

Λίγα λόγια για την συνθέτρια:

Η Σοφία Αβραμίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1988.

Σπούδασε πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Πολίχνης με καθηγήτρια την Έλενα Χριστιανού, και αρμονία με την Ευαγγελία Κατέλη.

Παράλληλα σπούδασε ούτι με τον Θύμιο Ατζακά.

Σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας με καθηγητή τον Βασίλη Κίτσο.

Το 2006 εισήχθη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. και το 2009 στην Κατεύθυνση σύνθεσης στη τάξη του καθηγητή Χρήστου Σαμαρά.

Πρόσφατα συμμετείχε ενεργά στα σεμινάρια του Νίκου Κυπουργού για μουσική κινηματογράφου.

Το έργο της Apprivoisant les vagues (2011) για φλάουτο, κλαρινέτο, μπάσο κλαρινέτο, κρουστά, πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο εκτελούν οι Ναυσικά Τσάρα (φλάουτο), Δημήτρης Λεοντσάκος (κλαρινέτο και μπάσο κλαρινέτο), Αλέξανδρος Ιωάννου (κρουστά), Νίκος Κυριόσογλου (πιάνο), Όμηρος Γιαβρούμης (βιολί), Βίκτωρας Δάβαρης (βιολοντσέλο). Διευθύνει ο Δημοσθένης Φωτιάδης

Το έργο συνοδευόταν με εικαστικό υλικό με το τίτλο ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ. Για τον λόγο αυτό ευχαριστίες δόθηκαν στη Μάγδα Χριστοπούλου για την επεξεργασία του εικαστικού υλικού της Άννας Μαρίας Σαμαρά και των Νέων Καλλιτεχνών των Εργαστηρίων χαρακτικής ΤΕΕΤ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του ΤΕΕΤ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Φλώρινας και των 3ων Εργαστηρίων ΤΕΕΤ Α.Π.Θ. του Π .Δ. Μ. Φλώρινας.

Επίσης ευχαριστίες στους καθηγητές Ξενή Σαχίνη, Γιώργου Τσακίρη, Δήμητρας Σιατερλή και Χάρη Κοντοσφύρη.

Αφήστε μια απάντηση