Συναυλία φοιτητών κατεύθυνσης σύνθεσης της τάξης του Χρήστου Σαμαρά. Θοδωρής Γκουγκουσούδης – Images, (Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, 2012)

Η συγκεκριμένη συναυλία των φοιτητών κατεύθυνσης σύνθεσης της τάξης του Χρήστου Σαμαρά πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Μαΐου 2012 στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στις 9 μ.μ.

Παρουσιάστηκαν έργα των φοιτητών: Σ. Αβραμίδου, Μ. Γούβαλη, Γ. Γκέντζη, Θ. Γκουγκουσούδη, Γ. Ζαμπακλή, Γ. Καραμήτρου, Κ. Χαλιάσα, Ευ. Χατζηγεωργίου, Γ. Χλίτσιου.

Λίγα λόγια για τον συνθέτη:

O Θεόδωρος Γκουγκουσούδης, γεννήθηκε στα Γιαννιτσά το 1989.

Ξεκίνησε μουσικές σπουδές σε ηλικία 10 ετών. Είναι κάτοχος πτυχίου Αρμονίας από το Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών και του πτυχίου Αντίστιξης από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον κ. Τσούγκρα.

Είναι επίσης διπλωματούχος της κιθάρας με τον κ. Ανδρόνογλου Ιωάννη. Το 2007 εισήχθη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ ενώ από το 2008 έγινε δεκτός την κατεύθυνση της Σύνθεσης με επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Χρήστο Σαμαρά.

Το έργο του Images (2012) για φλάουτο και κιθάρα εκτελούν οι Ναυσικά Τσάρα (φλάουτο), Θοδωρής Γκουγκουσούδης (κιθάρα).

Το έργο συνοδευόταν με εικαστικό υλικό με το τίτλο ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ. Για τον λόγο αυτό ευχαριστίες δόθηκαν στη Μάγδα Χριστοπούλου για την επεξεργασία του εικαστικού υλικού της Άννας Μαρίας Σαμαρά και των Νέων Καλλιτεχνών των Εργαστηρίων χαρακτικής ΤΕΕΤ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του ΤΕΕΤ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Φλώρινας και των 3ων Εργαστηρίων ΤΕΕΤ Α.Π.Θ. του Π .Δ. Μ. Φλώρινας.

Επίσης ευχαριστίες στους καθηγητές Ξενή Σαχίνη, Γιώργου Τσακίρη, Δήμητρας Σιατερλή και Χάρη Κοντοσφύρη.

Αφήστε μια απάντηση