Σάντρα Πιπερίδου, Βασιλική Ζλάτκου, «Γιάννης Χρήστου, Έξι τραγούδια σε ποίηση του T. S. Eliot (1925) για φωνή και πιάνο»

Γιάννης Χρήστου, Έξι τραγούδια σε ποίηση του T. S. Eliot (1925) για φωνή και πιάνο: Αισθητική προσέγγιση και μουσικοποιητική ανάλυση

Σάντρα Πιπερίδου (φωνή), Βασιλική Ζλάτκου (πιάνο)

ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ, Παρασκευή 27/5

Η Σάντρα Πιπερίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Το Μάρτιο του 2016 αποφοίτησε από το Tμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – κατεύθυνση Μουσικολογίας / Μουσικοπαιδαγωγικής. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα πιάνου με τη Βίκυ Κανάκη. Επίσης, είναι πτυχιούχος αρμονίας και αντίστιξης (τάξη Κωνσταντίνου Στογιαννίδη). Συνεχίζει έως και σήμερα τα μαθήματα μονωδίας με τη Σιρανούς Τσαλικιάν. Υπήρξε μέλος της Μικτής Χορωδίας Θεσσαλονίκης, με μαέστρο τη Μαίρη Κωνσταντινίδου. Παράλληλα, ασχολείται με το χώρο της ειδικής αγωγής· έχει εργαστεί ως μουσικοθεραπεύτρια σε φορείς της Θεσσαλονίκης και ως συνοδός ατόμων με αναπηρία σε κατασκηνώσεις. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεωρητικών μουσικής, τραγουδιού κ.ά.

Η Βασιλική Ζλάτκου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (πτυχία αρμονίας, πιάνου και φούγκας) και στο ωδείο Φίλιππος Νάκας (πτυχίο αντίστιξης και δίπλωμα πιάνου). Είναι άριστη απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2009) και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου (2010). Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες για σόλο πιάνο και μουσική δωματίου. Επίσης, έχει παρουσιάσει έρευνές της σχετικά με τη μορφή σονάτας, το κοντσέρτο για πιάνο, τη μουσική ανάλυση και μουσική ακρόαση σε συνέδρια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Από το φθινόπωρο του 2010 είναι υποψήφια διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, υπό την επίβλεψη του επίκουρου καθηγητή Κωνσταντίνου Τσούγκρα. Η διδακτορική της έρευνα επικεντρώνεται στη μορφή σονάτας στα έργα Ελλήνων συνθετών του πρώτου μισού του εικοστού αιώνα. Από το 2012 διδάσκει το μάθημα Καλλιέργεια Ακοής και Σολφέζ στο Τ.Μ.Σ. του Α.Π.Θ.. Από το 2013 είναι καθηγήτρια πιάνου και θεωρητικών στο ωδείο «Music Art» της Κοζάνης.

Περισσότερες λεπτομέρειες και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι διαθέσιμα εδώ. Afisa 30 xronia