Φωνητικό Σύνολο «Μεθ’ Εβδόμης», «Τα τραγούδια της Lena Frances»

«Τα τραγούδια της Lena Frances» σε ποίηση Λένας Κουτσοπάκη και μουσική Μανώλη Γερεμπακάνη

Μανώλης Γερεμπακάνης(διεύθυνση/πιάνο)
Φωνητικό Σύνολο «Μεθ’ Εβδόμης» (Σοπράνο: Έμιλυ Καμαρινοπούλου, Ελευθερία Καστρινάκη, Καλλιόπη Κουτουνίδου, Άλτο: Σοφία Δημάδη, Νάσια Ζαχαροπούλου, Μαρία Παπαδημητρίου, Τενόρος: Χρήστος Σινασόπουλος, Μπάσοι: Παύλος Βασιλειάδης, Μελέτης Πουρσαλίδης)

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ,Κυριακή 29/5

Οι Μεθ’ Εβδόμης θα παρουσιάσουν τον κύκλο «Τα τραγούδια της Lena Frances» σε ποίηση Λένας Κουτσοπάκη και μουσική Μανώλη Γερεμπακάνη. Το έργο αποτελείται από 4 τραγούδια γραμμένα σε τονική αρμονία για τρίφωνη χορωδία (Σοπράνο – Άλτο – Αντρικές φωνές) και συνοδεία πιάνου.

Οι Μεθ’ Εβδόμης ανταμώθηκαν τον Δεκέμβρη του 2015 και η απόφαση είχε ήδη παρθεί. Η κοινή λαχτάρα και το μεράκι δεν είχαν αφήσει περιθώριο. Είμαστε, λοιπόν, οι Μεθ’ Εβδόμης, φωνητικό σύνολο από την Θεσσαλονίκη. Πυρήνας και μαέστρος μας ο Μανώλης Γερεμπακάνης. Η μουσική μας στηρίζεται σε όλα εκείνα που αγαπήσαμε μα και μελετήσαμε στη ζωή μας και πλάθεται με ενθουσιασμό και επιμέλεια. Το ρεπερτόριο μας πηγάζει από το ελληνικό έντεχνο και ρεμπέτικο τραγούδι και ενίοτε διαμορφώνεται με αρμονικά και ρυθμικά jazz και swing στοιχεία.

Ο Μανώλης Γερεμπακάνης είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο οποίο ακολούθησε την κατεύθυνση σύνθεσης της τάξης του Χρήστου Σαμαρά. Είναι απόφοιτος του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού, του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών με κατεύθυνση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών του ήχου και της εικόνας για την εκπαίδευση και την παραγωγή, το οποίο ολοκλήρωσε με μεταπτυχιακή εργασία πάνω στην κινηματογραφική μουσική του Νίκου Κυπουργού. Υπήρξε μαέστρος της χορωδίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών Περιφερειακής Ένωσης Κεντρικής Μακεδονίας. Σήμερα ασχολείται ενεργά με τη μουσική διδασκαλία, τη σύνθεση και τον μουσικό αυτοσχεδιασμό.


Περισσότερες λεπτομέρειες και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι διαθέσιμα εδώ. Afisa 30 xronia