Παιδική Χορωδία Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, «Little conversations with Nature»

«Little conversations with Nature», 7 παιδικά τραγούδια απ’όλο τον κόσμο
Παιδική Χορωδία Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Σοφία Γιολδάση(διεύθυνση), Στέφανος Ντιναπόγιας(πιάνο και κρουστά)

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ,Κυριακή 29/5

Ποιοί είναι οι τρόποι που βρίσκουν τα παιδιά να επικοινωνήσουν με τη Φύση και να έρθουν κοντά στην αλήθεια Της; Πώς παίρνουν δύναμη και πολύτιμες συμβουλές από αυτήν την Παγκόσμια Μητέρα; Από τα τραγούδια των ιθαγενών του Καναδά μέχρι αυτά των Αβορίγινων της Αυστραλίας και από την πολυπολιτισμικότητα της μουσικής παράδοσης της Αργεντινής μέχρι τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης, τα παιδιά συνομιλούν συχνά με το φυσικό περιβάλλον και μοιράζονται αυτόν τον κόσμο μαζί μας. Ας τα ακούσουμε!

H Παιδική Χορωδία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής αποτελείται από παιδιά ηλικίας 6-8 ετών που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο της Σχολής. Η χορωδία ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2015 και εμφανίστηκε δύο φορές στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του σχολείου. Σήμερα τα παιδιά δίνουν την πρώτη τους συναυλία εκτός του σχολικού campus. Μαέστρος της χορωδίας είναι η αναπληρώτρια καθηγήτρια μουσικής του σχολείου, Σοφία Γιολδάση.

Η Σοφία Γιολδάση σπούδασε Διεύθυνση Χορωδίας (Bachelor και Master) στο Conservatorium van Amsterdam της Ολλανδίας. Υπήρξε μέλος της γυναικείας χορωδίας Nationaal Vrouwen Jeugdkoor και μαέστρος της μικτής χορωδίας Arnold Schönberg Kamerkoor στο Leiden. Διετέλεσε επίσης μαέστρος της Nieuw Amsterdams Kinderkoor (2011-2014) με την οποία εμφανίστηκε στις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών της Ολλανδίας, ηχογράφησε για την Universal Music / Deutsche Grammophon και την Ολλανδική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, και συνεργάστηκε με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως οι T. Koopman, E. Kirkby, κ.ά. Η Σοφία καλείται συχνά να διδάξει σε master classes, σεμινάρια και workshops σε Ελλάδα, Τουρκία και Ολλανδία. Eίναι αριστούχος πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας και Μουσικής Παιδαγωγικής/Μουσικολογίας του Τ.Μ.Σ. του Α.Π.Θ. (9,32) ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ.


Περισσότερες λεπτομέρειες και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι διαθέσιμα εδώ. Afisa 30 xronia