Κέντρο ΑΜΕΑ «Ο ΣΩΤΗΡ», «Κοινωνική Μουσικοθεραπεία»

Κέντρο ΑΜΕΑ «Ο ΣΩΤΗΡ», «Κοινωνική Μουσικοθεραπεία»
Αποστόλης Λάσχος (πιάνο, διεύθυνση)

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ,Κυριακή 29/5

Θα τραγουδήσουν αρχικά τα παιδιά του τμήματος μουσικοθεραπείας, παρασουσιάζοντας δικά τους τραγούδια, και στη συνέχεια η χορωδία του φορέα θα τραγουδήσει 5 παραδοσιακά τραγούδια.

Από το 2008, έχει συσταθεί η χορωδία του κέντρου ΑμεΑ «Ο ΣΩΤΗΡ» από περιθαλπομένους του. Η χορωδία του κέντρου, έχει συμμετάσχει σε πολλές πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως στο Mediterranean Cosmos, μαζί με την Αρετή Κετιμέ και την Dilec Koc, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, κατά την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου, κ.α., παρουσιάζοντας ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια και κάλαντα. Υπεύθυνος της χορωδίας είναι ο κος Τσιγιάννης Θεόδωρος.

Η Μουσικοθεραπεία παρέχεται στους περιθαλπομένους του κέντρου από το 1997. Άτομα που παρακολουθούν συνεδρίες Μουσικοθεραπείας, δημιουργούν τη δική τους μουσική, τους δικούς τους στίχους και τα δικά τους τραγούδια. Μέσω της Κοινωνικής Μουσικοθεραπείας, τα άτομα με αναπηρία συμμετέχουν ενεργά σε πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα, παρουσιάζοντας τη μουσική τους και τα τραγούδια τους, με στόχο την ισότιμη ένταξη τους στην κοινωνία. Παράλληλα, θέτονται εξατομικευμένοι θεραπευτικοί στόχοι προκειμένου να βοηθήσουν τα άτομα να εξελιχθούν σε προσωπικό επίπεδο.


Περισσότερες λεπτομέρειες και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι διαθέσιμα εδώ. Afisa 30 xronia>