Φωνητικό σύνολο «Ήνορο», «Ηπειρώτικα Πολυφωνικά Τραγούδια»

Ηπειρώτικα Πολυφωνικά Τραγούδια
Ήνορο (Κώστας Λώλης, Σοφία Εξάρχου, Παναγιώτης Τέλλης, Φωτεινή Κοτσιάφτη, Λένια Κούτη, Πουλχερία Τσαβδαρή, Βλάσης Παπαδημητρίου, Κοσμάς Καφτάνης, Αίθρα Σαμαρά)

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ,Κυριακή 29/5

Το σύνολο δημιουργήθηκε το 2001 και έχει εμφανιστεί σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, σε Διεθνή Φεστιβάλ στη χώρα και το εξωτερικό. Κατά καιρούς έχει συνεργαστεί με διάφορες κομπανίες, χορευτικά σύνολα Ηπειρώτικης παραδοσιακής μουσικής, και έχει λάβει μέρος σε ηχογραφήσεις δίσκων και βιντεοσκοπήσεις. Μεταξύ άλλων διακρίσεων, τον Ιούλιο του 2014, απέσπασε το Α΄ βραβείο ερμηνείας στο 6ο Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού Bylis Albania ενώ στο ίδιο φεστιβάλ το 2012 είχε αποσπάσει το Β΄ βραβείο ερμηνείας. Το 2011 κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος, όπου ερμηνεύονται 14 ηπειρώτικα πολυφωνικά τραγούδια με παράλληλα μουσικολογικά σχόλια – έρευνα.
Πάντα με γνώμονα την παραδοσιακή ερμηνεία και την αυθεντικότητα της τοπικής μουσικής παράδοσης το Ήνορο στοχεύει να διασώσει και να διαδώσει το πολυφωνικό τραγούδισμα της Ηπείρου, σαν μια λαϊκή μουσική φόρμα με καλλιτεχνική απήχηση και με μεγάλο εθνομουσικολογικό ενδιαφέρον.


Περισσότερες λεπτομέρειες και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι διαθέσιμα εδώ. Afisa 30 xronia