Γυναικείο φωνητικό σύνολο Πλειάδες, «Πολυφωνικές διαδρομές»

Πολυφωνικές διαδρομές
Γυναικείο φωνητικό σύνολο Πλειάδες (Αλίκη Ατσαλάκη, Στέλλα Γκρήγκοβιτς, Βασούλα Δελλή, Δέσποινα Καλπενίδου, Ειρήνη Κυριακού, Ναταλία Λαμπαδάκη, Ασημίνα Πάτκου, Ιουλία Ρούτζιου, Γεωργία Τέντα, Ρούλα Τσέρνου)

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ,Κυριακή 29/5

Οι Πλειάδες παρουσιάζουν το συναυλιακό πρόγραμμα «Πολυφωνικές διαδρομές από την Ήπειρο ως τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο». Με οδηγό την πολυφωνία και την ομαδικότητα, σας προσκαλούν σε μια ενεργητική συμμετοχή σ’ αυτές τις συναρπαστικές διαδρομές του ήχου, της μνήμης, της ζωής.

Το γυναικείο φωνητικό σύνολο Πλειάδες δημιουργήθηκε το 2006 στη Θεσσαλονίκη. Με αφετηρία το ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι -το οποίο εξακολουθούν να υπηρετούν με σεβασμό και αγάπη- διευρύνουν, στο πέρασμα των χρόνων, το ρεπερτόριό τους με τραγούδια από διάφορες μουσικές παραδόσεις. Το 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο τους cd «Περιπλανώμενες Πλειάδες», που περιλαμβάνει πολυφωνικά ηπειρώτικα, και το 2015 το διπλό cd-dvd «Γυναίκες της Πέτρας» που περιλαμβάνει τα τραγούδια και ολόκληρη την παράσταση που δόθηκε στο Μ.Μ.Α. σε συνεργασία με τους Encardia.


Περισσότερες λεπτομέρειες και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι διαθέσιμα εδώ. Afisa 30 xronia