Σύνολο εγχόρδων του ωδείου Φ. Νάκας, «Έργα των Α. Ευαγγελάτου, E. Elgar και Β. Μπακόπουλου»

 Έργα των Α. Ευαγγελάτου, E. Elgar και Β. Μπακόπουλου

Παρασκευή Καραγιάννη (Βιολί), Ελπίδα Δαρδιώτη (Βιολί), Ηλέκτρα Ηλιάδου (Βιολί), Σοφία Κουπίδου (Βιολί), Νάντια Μοχάμετ (Βιολί), Άννα – Μαρία Μπαχαρίδου (Βιολί), Παναγιώτης Σμυρνής (Βιολί), Στέλλα Τσαλίκη (Βιολί), Κασσάνδρα Γαλάτου (Βιόλα), Ντίνα Σπυροπούλου (Βιόλα), Κωνσταντίνος Θράβαλος (Τσέλο), Γεώργιος Συμεωνίδης (Κοντραμπάσο), Ορέστης Παπαϊωάννου (Κλαρινέτο), Γλύκα Κουτούλα (Πιάνο),Βαλεντίνη Παπανικολάου (Κρουστά), Παρασκευή Καραγιάννη(Μουσική επιμέλεια – διδασκαλία συνόλου)

ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Α.Π.Θ, Σάββατο 28/5/16

– Α. Ευαγγελάτος (1903-1981), Βυζαντινή μελωδία για έγχορδα, Adagio
– E. Elgar (1857-1934), Serenade for strings in E minor, Op. 20
Allegro piacevole
Larghetto
Allegretto

-Β. Μπακόπουλος (1940), Adagio for Clarinet, strings orchestra, piano and percussion ( 2012)

Η ορχήστρα εγχόρδων του Ωδείου Φ. Νάκας δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες που προκύπτουν από το υποχρεωτικό μάθημα της ορχήστρας στα πλαίσια της ωδειακής εκπαίδευσης. Με την καθοδήγηση της καθηγήτριας βιολιού Παρασκευής Καραγιάννη επιδιώκει μέσα από μία ιδιαίτερη παιδαγωγική προσέγγιση, αφενός να καλύψει αυτή την εκπαιδευτική αναγκαιότητα και αφετέρου να εστιάσει στα οφέλη που προκύπτουν από την πρόβα σε μορφή μαθήματος. Η επαφή των νεαρών μουσικών με έργα ρεπερτορίου, η καλλιέργεια της μουσικής τους αντίληψης, η σε βάθος κατανόηση του μουσικού κειμένου και η ανάπτυξη της επικοινωνίας και της συνεργασίας, αποτελούν στοιχεία που συμβάλουν αποφασιστικά όχι μόνο στο αποτέλεσμα αλλά κυρίως στη διαμόρφωση της μουσικής τους προσωπικότητας.
Οι ιδιαίτερες εμφανίσεις του συνόλου, βασισμένες σε θεματικό ρεπερτόριο, το έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό, με αποτέλεσμα να δεχθεί στους κόλπους του και νέους μουσικούς εκτός ωδείου. Το βασικό κορμό του συνόλου αποτελούν μαθητές της μέσης και ανωτέρας σχολής εγχόρδων καθώς και απόφοιτοι του ωδείου.


Περισσότερες λεπτομέρειες και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι διαθέσιμα εδώ. Afisa 30 xronia