Παιδική Χορωδία Νέου Ωδείου Έδεσσας, «Συναυλία παιδικής χορωδίας»

Συναυλία παιδικής χορωδίας

Παιδική Χορωδία Νέου Ωδείου Έδεσσας, Θεοδώρα Γκουράνη (διεύθυνση), Ορέστης Παπαϊωάννου (κλαρινέτο), Παναγιώτης Κελέκης (φλάουτο), Τρύφων Γκέντσης (κρουστά), Μιχάλης Κελέκης (ηλ. μπάσο), Στέφανος Καργατζής (πιάνο)

ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Α.Π.Θ, Σάββατο 28/5/16

– Howard Blake, Walking in the air (από το animation Snowman)
– Ορέστης Παπαϊωάννου, Πράσινο Αλεξίπτωτο, από το παραμύθι Απέναντι του Θ. Παπαϊωάννου
– Νίκος Κυπουργός (Μαριαννίνα Κριεζή, στίχοι), Χρυσαλιφούρφουρο (από τη ραδιοφωνική εκπομπή Λιλιπούπολη)
– Μάνος Χατζιδάκις, Χρυσόψαρο
– Let me fly (σπιρίτουαλ διασκευασμένο από τον Kirby Shaw)
– Jim Papoulis, Kusimama
– Jim Papoulis, Oye

Η παιδική χορωδία του Νέου Ωδείου Έδεσσας θα παρουσιάσει ένα μουσικό ταξίδι ξεκινώντας με τραγούδια που έχουν γραφτεί ειδικά για παιδιά και συνοδεύουν animation, παραμύθια και ραδιοφωνικές εκπομπές. Στη συνέχεια θα ακουστεί ένα τραγούδι του Μ. Χατζιδάκι. Το ταξίδι θα κλείσει με τρία ξενόγλωσσα χορωδιακά τραγούδια, στέλνοντας μηνύματα αγάπης και ελπίδας μέσα από αφρικάνικους και λατινοαμερικάνικους ρυθμούς. Τη χορωδία συνοδεύουν τελειόφοιτοι φοιτητές του Τ.Μ.Σ. που κατάγονται από την Έδεσσα, όπου και ξεκίνησαν τις μουσικές τους σπουδές, αλλά και μαθητές και εκπαιδευτικοί του Νέου Ωδείου Έδεσσας.
Η παιδική χορωδία δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2001 στα πλαίσια αναδιοργάνωσης των μουσικών συνόλων του Ωδείου Δήμου Έδεσσας, με μαέστρο την Καραγκούνη Γιούλη και από τον Ιανουάριο του 2003, την Γκουράνη Θεοδώρα. Από τον Σεπτέμβριο του 2013 ανήκει στο Νέο Ωδείο Έδεσσας. Απασχολεί είκοσι πέντε με τριάντα μέλη ηλικίας 8-13 ετών. Σκοπός του η μύηση των μελών του στην τέχνη του χορωδιακού τραγουδιού, καθώς και η εμπειρία της ομαδικής δουλειάς και συνεργασίας στον χώρο της μουσικής. Έχει εμφανιστεί τόσο σε πόλεις του Νομού Πέλλας, όσο και σε άλλες (Πτολεμαΐδα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα), στα πλαίσια χορωδιακών συναντήσεων και φεστιβάλ, αλλά και εκπαιδευτικών συναυλιών σε δημοτικά σχολεία.


Περισσότερες λεπτομέρειες και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι διαθέσιμα εδώ. Afisa 30 xronia