Σοφία Λεβαντή, Ελένη Χολέβα, «Έργα Ελλήνων συνθετών για δύο πιάνα»

 Έργα Ελλήνων συνθετών για δύο πιάνα

Σοφία Λεβαντή (πιάνο), Ελένη Χολέβα (πιάνο)

ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Α.Π.Θ, Σάββατο 28/5/16

– Δημήτρης Θέμελης, Τρίπτυχον, για δύο πιάνα
– Χρήστος Σαμαράς, Τρεις μακεδονικοί χοροί, για δύο πιάνα (2002)

H Σοφία Λεβαντή είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσινών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και εν συνεχεία του Eastman School οf Music της Νέας Υόρκης όπου πήρε Master of Music in Performance and Literature με ειδικότητα στο πιάνο. Εχει δώσει ρεσιτάλ στην Αθήνα Rochester, Buffalo, Chicago,Londοn, Leysin Ελβετίας, Sienna, Λευκάδα, Zάκυνθο και αλλού. Από το 1999 διδάσκει στη Μέση Εκπαίδευση και ασχολήθηκε για πολλά χρόνια με την διεύθυνση χορωδίας. Επίσης είναι μέλος της Επιστημονικής Εταιρείας European School Radio και εχει συνεργαστεί με το ΙΕΠ στον τομέα των σχολικών εγχειριδίων. Είναι μητέρα τριών παιδιών.

Η Ελένη Χολέβα είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών σπουδών της σχολής Καλών τεχνών του Α.Π.Θ.. Μελέτησε πιάνο και τσέμπαλο με την Αλίκη Βατικιώτη, την Μπέττυ Γαϊτάνου-Μπαρζούκα και την Κατερίνα Βλατή παίρνοντας αντίστοιχα δίπλωμα. Παρακολούθησε σεμινάρια πιάνου και τσέμπαλου με διακεκριμένους σολίστ όπως V. Merjanow, M. Tirimo, N. Petrov, T. Koopman κ.α.
Έχει εμφανιστεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, έχει ηχογραφήσει για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση και έχει συμμετάσχει σε δισκογραφικές παραγωγές. Διδάσκει πιάνο στο Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης και είναι μέλος του πιανιστικού συνόλου Pianorisons.


Περισσότερες λεπτομέρειες και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι διαθέσιμα εδώ. Afisa 30 xronia