Εύη Κυριαζίδου, Δημήτρης Τασούδης, «EchoEs»

    EchoEs

Εύη Κυριαζίδου(πιάνο), Δημήτρης Τασούδης (κρουστά)

ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Α.Π.Θ, Σάββατο 28/5/16

– Επιλογές από τα παιδικά κομμάτια του Γιάννη Κωνσταντινίδη και Chick Corea, σε διασκευή για πιάνο και κρουστά

– Liquid του Δημήτρη Τασούδη

– Ausencia της Εύης Κυριαζίδου

Το EchoEs ειναι ενα ταξίδι στον ήχο με συνθέσεις ατμοσφαιρικές, κυρίως μινιμαλιστικής τεχνοτροπίας, τζαζ και αυτοσχεδιασμούς.

 

Η πιανίστα Εύη Κυριαζίδου είναι από την Κομοτηνή. Σπούδασε στο Νέο Ωδείο Θεσ/νίκης, στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης και στο Mozarteum University Salzburg, από το οποίο απέκτησε τον τίτλο “Master of Arts” στο σολιστικό πιάνο. Έχει μελετήσει με τους Γιαννούλα Παπάζογλου, Λάμπη Βασιλειάδη, Βίνια Τσόπελα, Δόμνα Ευνουχίδου, Rolf Plagge και τον Dr. Matti Raekallio στο Ανόβερο. Παρακολούθησε σεμινάρια πιάνου με τους Υonty Solomon, Joachim Soriano, Maxim Moguilevsky, Γιώργο Χατζηνίκο καθώς και σεμινάρια μουσικής σύνθεσης και ανάλυσης έργων 20ου και 21ου αιώνα. Υπήρξε υπότροφος του ΙΚΥ (για την υψηλότερη βαθμολογία πτυχίου) και του Μουσικού Σωματείου «Τζίνα Μπαχάουερ», για σπουδές στο εξωτερικό. Έχει παρουσιαστεί ως σολίστ με την ορχήστρα της Μπρατισλάβα, την ορχήστρα Νέων «Δημήτρης Μητρόπουλος», τη Συμφωνική ορχήστρα της Βράτσα Βουλγαρίας, με σύνολα μουσικής δωματίου, καθώς και σε ατομικά ρεσιτάλ. Συνεργάστηκε με την όπερα Landestheater του Σάλτσμπουργκ, καθώς και με λυρικούς τραγουδιστές σε Ελλάδα και Αυστρία. Εργάζεται στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και στο Δημοτικό Ωδείο Θέρμης.

 

Ο Δημήτρης Τασούδης είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., ενώ κατέχει μεταπτυχιακό από το University of York της Αγγλίας (στην κατεύθυνση Σύγχρονων Σπουδών). Έχει δίπλωμα κλασικών κρουστών και σύνθεσης από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Μελέτησε τύμπανα με τον Νίκο Σιδηροκαστρίτη. Ως μέλος των Magnanimus Trio, Yeden, Prefabricated Quartet, Modal4 έχει ηχογραφήσει επτά CD’s και έχει γράψει μουσική για τον κινηματογράφο. Είναι καθηγητής κρουστών στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, ενώ έχει διδάξει ‘αυτοσχεδιασμό στα κρουστά’ και ‘μουσική στον κινηματογράφο’ στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών και Κινηματογράφου του Α.Π.Θ. αντίστοιχα. Είναι καθηγητής κρουστών στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης.

 


Περισσότερες λεπτομέρειες και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι διαθέσιμα εδώ. Afisa 30 xronia