Γιώργος Καρακάσης, Χρήστος Δίγκας, «Συναυλία και παρουσίαση του βιβλίου «Μουσικός Αλφαβητόκοσμος»»

Συναυλία και παρουσίαση του βιβλίου «Μουσικός Αλφαβητόκοσμος»
Γιώργος Καρακάσης(σύνθεση), Χρήστος Δίγκας(πιάνο)

ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ,Παρασκευή 27/5

Καρακάσης Γεώργιος. Συνθέτης, μαέστρος, μουσικολόγος, καθηγητής ανώτερων θεωρητικών. Τελείωσε το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. το 2008. Σπούδασε στο Ω.Β.Ε. (Ωδείο Βορείου Ελλάδος) ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση (άριστα παμψηφεί). Πτυχίο Ενοργάνωσης πήρε από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας έκανε με το μαέστρο Κάρολο Τρικολίδη.
Κατέχει θέση αρχιμουσικού και μαέστρου σε φιλαρμονικές ορχήστρες, χορωδίες, στην ορχήστρα της Ακαδημίας Παραδοσιακής, Λαϊκής και Βυζαντινής μουσικής του Ω.Β.Ε. και στην Τζαζ Συμφωνική Ορχήστρα Βορείου Ελλάδος. Διδάσκει ανώτερα θεωρητικά και έχει εργαστεί στη Α’βαθμια και Β’βάθμια εκπαίδευση ως αναπληρωτής καθηγητής μουσικής. Είναι υπέυθυνος τμήματος και καθηγητής των θεωρητικών της MMF Northern Greece Academy. Καλλιτεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας Παραδοσιακής, Λαϊκής και Βυζαντινής μουσικής του Ω.Β.Ε..
Έχει γράψει ένα βιβλίο για πιάνο το 2006, το οποίο εκδόθηκε το 2016. Είναι γραμμένο σε ένα σύστημα που ο συνθέτης και δημιουργός του το ονόμασε «αλφαβητισμό», γιατί πρόκειται για αντιστοιχίες γραμμάτων με νότες.

O Χρήστος Δίγκας γεννήθηκε το 1980 στη Θεσσαλονίκη. Σε ηλικία 6 ετών ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα πιάνου. Αποφοιτεί από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλοικης με δίπλωμα, άριστα. Είναι επίσης απόφοιτος του Τμηματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ., καθως και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Πρακτική και Διδασκαλία της Τζαζ, από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με τους: B. Ringeissen, P. Badura-Skoda, F. Fillipova, P. Vladigerov, M. Itoy και A.Freiser. Επίσης συμμετείχε ως ενεργό μέλος σε σεμινάρια jazz πιάνου με τους J. Haynton, M. Leviev και Γ. Κοντραφούρη. Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ, συναυλίες μουσικής δωματίου καθώς και συναυλίες jazz μουσικής σε Ελλάδα και εξωτερικό.


Περισσότερες λεπτομέρειες και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι διαθέσιμα εδώ. Afisa 30 xronia