Συναυλία φοιτητών κατεύθυνσης σύνθεσης της τάξης του Χρήστου Σαμαρά. Ευάγγελος Χατζηγεωργίου – Beyond, (Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, 2012)

Η συγκεκριμένη συναυλία των φοιτητών κατεύθυνσης σύνθεσης της τάξης του Χρήστου Σαμαρά πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Μαΐου 2012 στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στις 9 μ.μ.

Παρουσιάστηκαν έργα των φοιτητών: Σ. Αβραμίδου, Μ. Γούβαλη, Γ. Γκέντζη, Θ. Γκουγκουσούδη, Γ. Ζαμπακλή, Γ. Καραμήτρου, Κ. Χαλιάσα, Ευ. Χατζηγεωργίου, Γ. Χλίτσιου.

Λίγα λόγια για τον συνθέτη:

Ο Ευάγγελος Χατζηγεωργίου γεννήθηκε το 1988 στη Θεσσαλονίκη.

Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο Πολίχνης (Δ.Ω.Π) σε ηλικία 4 χρονών. Ξεκίνησε να συνθέτει από τα 8 του χρόνια.

Μετά το ΔΩΠ συνέχισε τις σπουδές του στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης (ΣΩΘ), όπου και πήρε το Πτυχίο Αρμονίας με την Α. Ζαφειρίου.

Από το 2005 φοιτά στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών και από το 2007 είναι στη σύνθεση στην τάξη του Χρήστου Σαμαρά.

Επίσης, συμμετείχε σε διάφορα μουσικά σύνολα, με τα οποία πραγματοποίησε παραστάσεις και συναυλίες εντός Ελλάδος.

Το έργο του Beyond (2012) για φλάουτο, βιολί, βιολοντσέλο, τρίγωνο και πιάνο εκτελούν οι Ναυσικά Τσάρα (φλάουτο), Όμηρος Γιαβρούμης (βιολί), Βίκτωρας Δάβαρης (βιολοντσέλο), Νίκος Κυριόσογλου (πιάνο), Ευάγγελος Χατζηγεωργίου (τρίγωνο). Διευθύνει ο Δημοσθένης Φωτιάδης.

Επηρεασμένο από την Aziza Mustafa Zadeh, το κύριο θέμα αυτής της σύνθεσης γράφτηκε για να εμπνεύσει όλους, όσους ταξιδεύουν με το μυαλό τους σε άγνωστους κόσμους. Ο τίτλος ο ίδιος δίνει τη δυνατότητα σε όσους τολμούν να βρίσκονται σε αυτό το ταξίδι. Αγκαλιασμένη από μελωδικά μονοφωνικά μουσικά όργανα, ένα πολυφωνικό τζαζ πιάνο και μια επαναλαμβανόμενη μικρή δόση διαφώτισης, η σύνθεση αυτή φτάνει μέχρι την άκρη του πλανήτη μας κι ακόμα παραπέρα. Μην προσπαθήσετε να το αναλύσετε. Απλώς αναδείξτε τις συναισθηματικές σας σκέψεις…

Το έργο συνοδευόταν με εικαστικό υλικό με το τίτλο ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ. Για τον λόγο αυτό ευχαριστίες δόθηκαν στη Μάγδα Χριστοπούλου για την επεξεργασία του εικαστικού υλικού της Άννας Μαρίας Σαμαρά και των Νέων Καλλιτεχνών των Εργαστηρίων χαρακτικής ΤΕΕΤ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του ΤΕΕΤ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Φλώρινας και των 3ων Εργαστηρίων ΤΕΕΤ Α.Π.Θ. του Π .Δ. Μ. Φλώρινας.

Επίσης ευχαριστίες στους καθηγητές Ξενή Σαχίνη, Γιώργου Τσακίρη, Δήμητρας Σιατερλή και Χάρη Κοντοσφύρη.

Αφήστε μια απάντηση