Συναυλία φοιτητών κατεύθυνσης σύνθεσης της τάξης του Χρήστου Σαμαρά. Γεώργιος Kαραμήτρος – Contrasts I, (Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, 2012)

Η συγκεκριμένη συναυλία των φοιτητών κατεύθυνσης σύνθεσης της τάξης του Χρήστου Σαμαρά πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Μαΐου 2012 στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στις 9 μ.μ.

Παρουσιάστηκαν έργα των φοιτητών: Σ. Αβραμίδου, Μ. Γούβαλη, Γ. Γκέντζη, Θ. Γκουγκουσούδη, Γ. Ζαμπακλή, Γ. Καραμήτρου, Κ. Χαλιάσα, Ευ. Χατζηγεωργίου, Γ. Χλίτσιου.

Λίγα λόγια για τον συνθέτη:

Ο Γεώργιος Καραμήτρος είναι γεννημένος το1984 στη Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε Ανώτερα θεωρητικά (αρμονία, αντίστιξη, ενοργάνωση και φούγκα) στο Πολυάνειο Ωδείο του Κιλκίς στη τάξη του Άγγελου Καρτάλη.

Το καλοκαίρι του 2008 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών (ΑΠΘ) στην κατεύθυνση μουσικολογία / μουσικοπαιδαγωγική. Τον Δεκέμβριο του 2009 έπειτα από τις επιτυχείς κατατακτήριες εξετάσεις στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών (ΑΠΘ) εισήχθη στην κατεύθυνση σύνθεσης και συνεχίζει τις σπουδές του στη τάξη του καθηγητή Χρήστου Σαμαρά.

Το έργο του Contrasts I (2012) για μπάσο φλάουτο, φλάουτο και πιάνο εκτελούν οι Ναυσικά Τσάρα (μπάσο Φλάουτο και φλάουτο), Νίκος Κυριόσογλου (πιάνο).

Το έργο συνοδευόταν με εικαστικό υλικό με το τίτλο ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ. Για τον λόγο αυτό ευχαριστίες δόθηκαν στη Μάγδα Χριστοπούλου για την επεξεργασία του εικαστικού υλικού της Άννας Μαρίας Σαμαρά και των Νέων Καλλιτεχνών των Εργαστηρίων χαρακτικής ΤΕΕΤ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του ΤΕΕΤ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Φλώρινας και των 3ων Εργαστηρίων ΤΕΕΤ Α.Π.Θ. του Π .Δ. Μ. Φλώρινας.

Επίσης ευχαριστίες στους καθηγητές Ξενή Σαχίνη, Γιώργου Τσακίρη, Δήμητρας Σιατερλή και Χάρη Κοντοσφύρη.

Αφήστε μια απάντηση