Συναυλία φοιτητών κατεύθυνσης σύνθεσης της τάξης του Χρήστου Σαμαρά. Γιώργος Χλίτσιος – Dialogue I, (Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, 2012)

Η συγκεκριμένη συναυλία των φοιτητών κατεύθυνσης σύνθεσης της τάξης του Χρήστου Σαμαρά πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Μαΐου 2012 στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στις 9 μ.μ.

Παρουσιάστηκαν έργα των φοιτητών: Σ. Αβραμίδου, Μ. Γούβαλη, Γ. Γκέντζη, Θ. Γκουγκουσούδη, Γ. Ζαμπακλή, Γ. Καραμήτρου, Κ. Χαλιάσα, Ευ. Χατζηγεωργίου, Γ. Χλίτσιου.

Λίγα λόγια για τον συνθέτη:

Ο Γιώργος Χλίτσιος σπούδασε μουσική στο Ηπειρωτικό Ωδείο Ιωαννίνων: πιάνο, ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση με τους Ασπασία Ζέρβα και Κώστα Κυδωνιάτη και βιόλα με τους Σοφοκλή Πολίτη και Νίκο Κάρδαρη.

Με 4ετή υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών και την υποστήριξη του ιδρύματος «Τσακάλωφ», ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη διεύθυνση ορχήστρας στη Μουσική Ακαδημία του Ρότερνταμ και στη Βασιλική Ακαδημία της Χάγης, ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο London College of Music, στο Thames Valley University και στο University of Surrey.

Από το 1993 είναι αρχιμουσικός της Συμφωνικής Ορχήστρας & Όπερας Τσακάλωφ, την οποία έχει διευθύνει σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Παράλληλα διηύθυνε ξένες Κρατικές Ορχήστρες, όπως της Σόφιας, των Τιράνων, του Καΐρου, καθώς και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Το έργο του Dialogue I (2012) για φλάουτο, βιολοντσέλο και πιάνο εκτελούν οι Ναυσικά Τσάρα (φλάουτο), Βίκτωρ Δάβαρης (βιολοντσέλο), Νίκος Κυριόσογλου (πιάνο).

Το έργο συνοδευόταν με εικαστικό υλικό με το τίτλο ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ. Για τον λόγο αυτό ευχαριστίες δόθηκαν στη Μάγδα Χριστοπούλου για την επεξεργασία του εικαστικού υλικού της Άννας Μαρίας Σαμαρά και των Νέων Καλλιτεχνών των Εργαστηρίων χαρακτικής ΤΕΕΤ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του ΤΕΕΤ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Φλώρινας και των 3ων Εργαστηρίων ΤΕΕΤ Α.Π.Θ. του Π .Δ. Μ. Φλώρινας.

Επίσης ευχαριστίες στους καθηγητές Ξενή Σαχίνη, Γιώργου Τσακίρη, Δήμητρας Σιατερλή και Χάρη Κοντοσφύρη.

Αφήστε μια απάντηση